Oldova treska smažená v těstíčku s parmazánem


Vlastní recept. Vždycky, když se vrátím z Norska, pozvu kamarády chataře na ochutnání úlovků a věřte mi, přijdou rádi. Jídlo potom zapijeme dobrým vínem při víkendovém posezení u ohýnku v krbu.

Ingredience:

  • 1 kg filetů z tresky obecné nakrájené na porce o hmotnosti 50 gramů,
  • sůl, citronová šťáva
  • Na těstíčko
  • 2-3 ks vejce celé
  • 150 gr. mouky hladké, 50 gr. solamylu
  • 2 dcl piva nebo bílého vína
  • 100 - 150 gr. nastrouhaného parmazánu (stačí moravská verze), sůl dle chuti

Postup:

Maso s tresky nakrájíme na 50 gramové porce, pořádně osolíme a zastříkneme citronovou šťávou, necháme v lednici 2 hodinky zaležet, popřípadě promícháme.

Z ingrediencí si namícháme těstíčko, necháme 5 minut odležet a znovu promícháme (hustotu vyzkoušet, musí držet na porci).

Porce tresky osušíme na utěrce, obalíme v těstíčku a smažíme na dobrém oleji dorůžova.

Postup si velmi rychle osvojíte a vše budete dávkovat "od oka". Podáváme s opečenými bramborami a domácí tatarkou.

Dobrou chuť přeje Olda Dryšl