![](https://6d5fea194d.clvaw-cdnwnd.com/acc87746b4e198b4eb14b95a41fc38fb/200000180-368c237868/image-crop-200000026-74.jpeg?ph=6d5fea194d)
Paštika z tresky
Vlastní recept
Ingredience:
- Treska filet 500 gramů
- Smetana 200 ml
- Vejce 2 ks
- Citronový pepř
- Sůl
- Na vložku losos nebo vařená mrkev 50-80 gramů
- Citronové plátky na ozdobení
Postup:
Tresku dvakrát umeleme na nejmenších otvorech.
Smícháme s ostatními ingrediencemi a vymícháme do pasty.
Lososa nebo mrkev si nakrájíme na kostečky cca jako cibuli najemno.
Vložku, která je barevná, vmícháme do pasty.
Tuto hmotu vlijeme do 12 silikonových košíčků na mufiny.
![](https://6d5fea194d.clvaw-cdnwnd.com/acc87746b4e198b4eb14b95a41fc38fb/200000181-3336334308/7.1.Pa%C5%A1tika-z-tresky-web400.jpg?ph=6d5fea194d)
Zakryjeme kouskem pečícího papíru a pečeme na 180°C cca 40 minut.
![](https://6d5fea194d.clvaw-cdnwnd.com/acc87746b4e198b4eb14b95a41fc38fb/200000182-00c7201bf9/7.2.Pa%C5%A1tika-z-tresky-web400.jpg?ph=6d5fea194d)
Dáme vychladnout do lednice. Podáváme s opečeným toustem a máslem pokapané citronem. Hodí se na studenou mísu.
Dobrou chuť přeje Olda Dryšl