
Oldův studený salát z tresky obecné
Vlastní recept
Ingredience:
- 6 dílů masa z ve slané vodě uvařených filetů z tresky obecné
- 3 díly mrkev vařená strouhaná nahrubo
- 1 díl celer vařený strouhaný nahrubo
- 1 díl petržel vařená strouhaná nahrubo
- 1 díl celer syrový strouhaný najemno (nejdůležitější ingredience)
- cibule dle chuti krájená najemno
- kyselý okurek dle chuti strouhaný najemno
- majonéza, hořčice, olej
- sůl, pepř, šťáva z citrónu
Postup:
Suroviny si nachystáme v objemovém poměru:
treska 6 dílů, mrkev vařená 3 díly, celer vařený 1 díl, petržel vařená 1 díl, celer syrový 1 díl, ostatní dle chuti.
Smíchejte v misce všechny ingredience kromě tresky - dochuťte, v chuti musí být cítit najemno nastrouhaný celer.
Poté opatrně vmíchejte na lupínky rozebrané vařené maso z tresky.
Vychlaďte v ledničce a podávejte na opečeném toustovém chlebu.
Dobrou chuť přeje Olda Dryšl