Oldův studený salát z tresky obecné


Vlastní recept

Ingredience:

  • 6 dílů masa z ve slané vodě uvařených filetů z tresky obecné
  • 3 díly mrkev vařená strouhaná nahrubo
  • 1 díl celer vařený strouhaný nahrubo
  • 1 díl petržel vařená strouhaná nahrubo
  • 1 díl celer syrový strouhaný najemno (nejdůležitější ingredience)
  • cibule dle chuti krájená najemno
  • kyselý okurek dle chuti strouhaný najemno
  • majonéza, hořčice, olej
  • sůl, pepř, šťáva z citrónu

Postup:

Suroviny si nachystáme v objemovém poměru:
treska 6 dílů, mrkev vařená 3 díly, celer vařený 1 díl, petržel vařená 1 díl, celer syrový 1 díl, ostatní dle chuti.

Smíchejte v misce všechny ingredience kromě tresky - dochuťte, v chuti musí být cítit najemno nastrouhaný celer.

Poté opatrně vmíchejte na lupínky rozebrané vařené maso z tresky.

Vychlaďte v ledničce a podávejte na opečeném toustovém chlebu.

Dobrou chuť přeje Olda Dryšl